Vaření se šéfkuchařem v Luhačovicích
15. 1. 2013 -
Šéfkuchař restaurace „Symfonie“ při wellness hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích pan Peter Babol je špičkou ve svém oboru. V minulosti působil ve Francii a vařil i ve vyhlášených pražských restauracích. V současné době se snaží svým gastronomickým umem přilákat české i zahraniční turisty do zlínského regionu a především do resortu Luhačovice.
Pokouší se oživit tradiční regionální pochoutky a zařadit je do menu restaurace Symfonie. Na jídelním lístku tak můžeme objevit např. polévku zvanou domikát, uzený telecí jazyk se zázvorovou drkotinou, trnkovou omáčku, škvarkovník, bigos nebo jáhelník.
Inspirací jsou šéfkuchaři recepty starých kuchařek z moravskoslovenského pomezí, které díky svému kulinářskému umění dovádí k dokonalosti. Čerpá ovšem i z mezinárodní kuchyně a pořádá tradiční nedělní tématické gala obědy zaměřené na různé státy světa. Své nápady si ovšem nehodlá nechat jen pro sebe. V nabídce wellness hotelu Augustiniánský dům tak najdete kurzy Vaření se šéfkuchařem v Luhačovicích. Zde Peter Babol osobně naučí připravovat některé zajímavé předkrmy, oblíbená jídla či dezerty i vás. Stačí se jen přihlásit do kurzu a vychutnat si nezapomenutelný zážitek při vaření se šéfkuchařem v Luhačovicích.