Wellness retreat centre

Nabídka letních pokrmů ve wellness hotelu Augustiniánský dům – rozhovor se šéfkuchařem Peterem Baboľem.

12. 8. 2013 - Letní pokrmy ve wellness hotelu Augustiniánský dům

Krásné letní počasí přímo vybízí k různým sportovním či rekreačním aktivitám v přírodě, po nichž se přirozeně dostaví hlad a chuť na něco dobrého. Jak ale uspokojit chuťové pohárky, aby při tom neutrpěla naše postava? Pro radu jsme si zašli za odborníkem na slovo vzatým, za šéfkuchařem wellness hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích Peterem Baboľem.

Krásné letní počasí přímo vybízí k různým sportovním či rekreačním aktivitám v přírodě, po nichž se přirozeně dostaví hlad a chuť na něco dobrého. Jak ale uspokojit chuťové pohárky, aby při tom neutrpěla naše postava? Pro radu jsme si zašli za odborníkem na slovo vzatým, za šéfkuchařem wellness hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích Peterem Baboľem.

Rozhodně bych doporučoval se sejít s přáteli, kamarády či rodinou a udělat si parádní grilovačku na zahradě, nebo si zajít sednout na zahrádku dobré restaurace a vychutnat si chuť grilovaného masa. V létě se dá ugrilovat masa spousta – drůbeží, vepřové, hovězí až po některé druhy zvěřiny, která jsou vhodná na gril. Dbáme rovněž na to, abychom tato masa při grilování úplně nevysušili.

Grilované maso není podle Petera Baboľa potřeba ani moc dochucovat. Mohli bychom tím přerazit jeho skutečnou chuť. Dobré není ani jeho dlouhodobé nakládání v různých kořenících směsích.

Grilované maso je dobré samo o sobě. Nemusíme ho vůbec překrývat žádnými zbytečnými přísadami jako je pepř či hromada česneku. To by tam opravdu nemělo být.

V letním parnu nám kromě dobrého jídla přijde vhod určitě i nějaké to osvěžení.

Dobrým doplňkem jsou domácí zmrzliny nebo dřeň. Když se doma objeví meloun, který nestíháme spotřebovat, dáme ho do mrazáku. Pak ho naškrábáme, díky čemuž máme super osvěžení na léto, které si můžeme vzít i sebou. Dále je vhodná konzumace zeleniny, zeleninových salátů, ovoce, ovocných salátů, ovocných šejků či míchaných nápojů z ovoce. Dobré je zkrátka všechno, co je lehčí a co nás alespoň maličko v těch vedrech osvěží.

Zapomínat bychom v létě neměli ani na doplňování tekutin.

Vždy je nejlepší dobrá minerální voda. Dále je na trhu spousta dochucených piv, které neobsahují alkohol a výborně člověka osvěží. Nebo si můžeme vybrat nějaké mírně slazené nápoje, aby nás to vysloveně nevyšťavilo.

Tak teď už víme co a jak v horkém letním počasí, když nás přepadne hlad či žízeň. A ať už si lahodné letní speciality necháme připravit přímo profesionály ve wellness hotelu Augustiniánský dům při naší návštěvě Luhačovic, nebo se do jejich přípravy pustíme sami, nezbývá nám nic jiného než si popřát dobrou letní chuť a pohodu v příjemném prostředí.