Ochutnejte Koktejl 6 smyslů, objevte „Roučí,, & užijte si atmostéru letních večeří s živou hudbou
10. 5. 2019 -
"Atmosféru letních večerů dokreslí, akustická kytara střídající se s pianem."
Za nabídku jídelního a nápojového lístku je v Augustiniánském domě odpovědný F&B Manager Tomáš Zábranský. Tome, na jaké drinky se letos mohou těšit naši hosté?
Rád bych Vás pozval na naši NOVINKU, a tou je „Koktejl 6ti smyslů“, jehož základ tvoří prémiový gin Hendrick´s. Zajímavostí je, že při přípravě tohoto drinku, kromě několika bylin, používáme i výluh z okvětních lístků růží. Koktejl tak obsahuje růži celkem v pěti podobách, recepturou a servisem. Uspokojí muže i ženy, přičemž z prvních reakcí vyplývá, že dámy jsou k receptuře z růží, brusinkového džusu a růžového vína více nakloněny.
Z letní nabídky drinků rád doporučím i velmi povzbudivý koktejl „Espresso Martini“ , který je tvořen z kávy , vodky a kávového likéru. Nezapomněli jsme ani na „mainstreamové drinky“, jako je Aperol spritz, v letošní sezóně doplněn o svěží Cointreau fizz a ostatní.
Na své si přijdou také milovníci nealkoholických nápojů. Domácí citronáda s čerstvou bylinkou a výběr ledových čajů „Tea over ice“.
Každoročně děláme revizi i ve vinném lístku. Jaké vinařství jsi se svými kolegy doplnil?
Doplnili jsme například minerální „Pinot Blanc“ z vinařství Gala, (pod značkou Gurdau), kde nás zaujalo jedinečné terroir vinic v okolí Kurdějova. Věhlasné „Roučí“ od Springer & Stapleton z Bořetic, vinařství specializující se především na odrůdu Pinot Noir. Poznali jsme i vizi Milana Nestarce z Moravského Žižkova a zařadili dvě vína s nápaditými názvy „GinTonic“ a „Podfuk“, většina jeho produkce je distribuována do USA, Japonska a severských zemí. Obohatili jsme i nabídku moravských sektů o „Blanc de Noir sekt“ vyroben klasickou Champagne metodou z Bio(dynamického) vinařství Krásná Hora ve Starém Podvorově.
V létě opět připravujeme „Grill & Music“ zpestření středečních a sobotních večerů. V čem se budou lišit a na jaké speciality se hosté mohou již nyní těšit?
Součástí letního grilování bude servírovaný předkrm a dezert, hlavní chody budou prezentovány přímo z grilu na terase. Hosté se mohou těšit např. na Ceviche z pražmy královské, Rib eye steak, Kuřecí paličky marinované v kokosovém mléce i mořské plody, mušle, chobotnice. Pro vegetariány připravíme sýrový špíz grilovaný s melounem a tofu s ananasovou salsou. Nebude chybět salátový bar s variací sezonních dresinků a domácím pečivem. Atmosféru letních večerů dokreslí, akustická kytara střídající se s pianem.