Wellness retreat centre

Detoxikační menu „Libreto“

30. 3. 2013 -

Wellness hotel Augustiniánský dům v Luhačovicích nabízí svým hostům pro jarní měsíce nejen vnější detoxikaci těla pomocí velmi účinných procedur, ale také tříchodové detoxikační menu, které je sestaveno z ingrediencí podporujících vnitřní očistné procesy v našem organismu. 

Wellness hotel Augustiniánský dům v Luhačovicích nabízí svým hostům pro jarní měsíce nejen vnější detoxikaci těla pomocí velmi účinných procedur, ale také tříchodové detoxikační menu, které je sestaveno z ingrediencí podporujících vnitřní očistné procesy v našem organismu.

Augustiniánské menu „Libreto“ nabízí jako první chod salát s pampeliškovými listy a blanšírovaným zeleným chřestem s dresinkem z medvědího česneku. Pampeliška (nebo také Smetánka lékařská) se v léčitelství používala už v období Antiky. Mladé listy jsou zdrojem vitamínu C. Příznivě ovlivňují činnost ledvin a jater, povzbuzují trávící orgány a posilují celkovou látkovou výměnu organismu. Působí proti slabosti a únavě. Zelený chřest rovněž zlepšuje látkovou výměnu, je vhodné ho jíst při cukrovce, obezitě a kožních problémech. Medvědí česnek patří k prvním zeleným rostlinám, které nám příroda na jaře nabízí. Je zdrojem velkého množství vitamínů a obrovské energie. Na rozdíl od klasického kuchyňského česneku se u medvědího konzumují především listy, které dodají našemu tělu po zimě tu správnou sílu. Působí pozitivně na zažívací orgány, při střevních onemocněních, proti střevním parazitům, proti nadýmání a křečím, proti zácpě, zlepšuje průchodnost střev a je vhodný i při cukrovce, vysoké hladině cholesterolu, vysokému tlaku, brání kornatění cév a dobře čistí krev.

V dalším chodu najdeme kromě pohanky, která posiluje imunitu a pomáhá při problémech s cévami, hemoroidy a křečovými žilami, také rukolu, v českých zemích méně známý druh listové zeleniny. Pochází z Apeninského poloostrova a je velmi užívaná především v italské, řecké a francouzské kuchyni. Je významným zdrojem vitamínu C a betakarotenu. Působí proti únavě, posiluje imunitu a pomáhá při detoxikaci jater a pročištění krve. Zdrojem vitamínů, minerálů, stopových prvků a enzymů jsou kromě čerstvých jarních bylinek a lučních rostlin i klíčky (např. čočky, pšenice, pohanky, čekanky, vojtěšky nebo ředkvičky). Jsou tím nejzdravějším, co kdy budete jíst a obsahují velké množství živin, které naše tělo po dlouhé a vyčerpávající zimě potřebuje.

 

Nastavení cookies

Zde můžete nastavit používání souborů cookies podle vlastních preferencí.

Technické cookies

jsou nezbytné pro správné fungování webu. Technické cookies musí být vždy aktivní (nelze je individuálně deaktivovat), proto se pro jejich využívání souhlas neuděluje.

Analytické cookies

nám umožňují porozumět jak web využíváte, abychom jej mohli zlepšovat. Analytické cookies umožňují měření výkonu webu (počtu návštěv a zdrojů návštěvnosti). Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů ukazujících na konkrétního uživatele.

Personalizované cookies

ukládají informace o Vašem osobním nastavení webu. Personalizované cookies potřebujeme k tomu, abychom přizpůsobili web a jeho chování co nejvíce Vašim potřebám a zájmům.

Reklamní cookies

nastavují prostřednictvím tohoto webu naši reklamní partneři. Reklamní cookies nám umožňují zobrazovat takový obsah, který bude zajímavý a užitečný právě pro Vás.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.